tisdag 21 april 2009

Momentan elförbrukning - svar från SEAB

Här kommer Sollentuna Energis svar till tidigare inlägg om att kunna löpande följa sin elförbrukning.

Som alla kanske vet så var Sollentuna Energi först ut på marknaden med mätinsamling för alla kunder i Sollentuna och med det så skaffade vi också möjligheten för kunderna att kunna gå in och titta på sin förbrukning via webben där de idag kan se sin årsförbrukning, månad, vecka eller timme, systemet klarar inte av att läsa momentant, men jag tror att för de flesta så räcker det att se sin timförbrukning, snyggt presenterat med grafer eller i tabell format, att se sin förbrukning momentant är nog intressant i början men jag tror man tröttnar rätt fort.

Tyvärr så har vår leverantör inte gjort några större upp-dateringar av webbmodulen sedan 1998 då den infördes trots påstötningar från oss.

De har nu lovat att komma med en ny och modern version till hösten, och där Sollentuna Energi är med i utvecklings-arbetet.

Självklart så vill vi gärna fortsätta att medverka till att ta fram verktyg för att minska kundernas energiförbrukning, och vi tittar hela tiden framåt för att se vad som kommer eller finns på marknaden.

Det finns system i handeln idag som klarar av att läsa momentanvärdet, Claes Olsson och SparaEl är några av dem som säljer dessa.

Per Lilja chef AO Elnät/Stadsnät

2 kommentarer:

Kjell Ericson sa...

Toppen!

SparaEl hade inget på sin hemsida. Claes Olsson har en elmätare för 595 kr (Efergy Elite).

Skulle vara skoj om Sollentuna Energi gick ut med på sin hemsida exakt vilken de testat. Inte helt perfekt att kunder ska leka testpersoner i elskåp.

Jag hittade för övrigt länken till min energiförbrukning på SEAB's sida. Längst ner har de visst gömt flera länkar inom sidan.

comra sa...

Wooooohooooooooooooo!