måndag 18 maj 2009

EU i stort och smått

Gårdagens partiledardebatt var upplysande. Folkpartiet var klart och tydligt det mest EU-vänliga partiet. EU-som fredsprojekt och fredsgarant framhölls jättebra. Programmet började med att berätta att Sverige inte får tillbaka sin medlemsavgift. Vad man inte diskuterade var att vi kanske av solidariska skäl inte bör tycka att det är ett problem. Andra, nyare EU-länder, kanske behöver vårt stöd.
EU-påverkar, som alla nog vet, mycket när det gäller mat, konsumentfrågor och jordbruk. EU påverkar livsmedelssäkerheten till det bättre hela tiden. De livsmedelslarm som kommer gör nog större skada som stressfaktor än som giftighet. EU har regler som ger djuren skydd från lidande, sedan måste det till mer tillsyn så att det efterlevs.
För europas gäss har EU gjort skillnad.
Du gör skillnad genom att rösta.
Folkpartiet har en kandidat som vet HUR man gör skillnad i jordbruks, livsmedels och djurskyddsfrågor inom EU, det har hon redan visat. Jag kommer därför att rösta på Marit. Kom till biblioteket i Sollentuna Centrum kl 17 imorgon den 19 maj och diskutera med Marit Paulsen och hör vad hon brinner för.

Inga kommentarer: