onsdag 13 maj 2009

Mitt EU!

Det är kanske när jag reser som jag mest tänker på hur fantastiskt det är att vi är med i EU. Det känns härligt att se den vackra blå flaggan vaja med alla medlemsländerna representerade av stjärnor utanför stadshus i alla städer som jag besöker i Europa. Jag känner en stark gemenskap att vi hör samman fast vi i många delar kan vara så olika. Det är vi alla gemensamt som bestämmer i Europa, och den 7:e juni är det dags att välja ledamöter till Europas parlament - att det är viktigt att rösta behöver knappast påpekas.

Vi har stora utmaningar att ta itu med, där den största är hur vi ska ta itu med klimathotet - det som vi inte kan lösa själva utan som är ett globalt ansvar. Där har EU en stark röst att påverka andra som tex. USA, Canada och Australien som är stora utsläppsländer. Vi alla medlemsländer har ett stort ansvar att fokusera på denna vår viktigaste fråga i nutid. Att det kommer att beröra mig i min vardag är jag övertygad om.

Marit Paulsen är vår toppkandidat och hon är bra på att göra sin röst hörd i EU arbetet. Hon kan som få formulera EU arbetets ofta krångliga beslut i vardagstermer. Och det är oerhört viktigt att vi förstår, för bara då kan vi påverka. Med Marit i EU kan vi påverka. Men det är inte bara Marit som kan EU, Olle Schmidt, Cecilia Wikström och Fredrik Malm bland andra är oerhört kompetetenta kandidater som brinner för olika liberala hjärtefrågor. Mer information om de olika kandidaterna finner du på Folkpartiets hemsida.

Inga kommentarer: