söndag 3 maj 2009

Ordet/begreppet feminist på FP-tapeten igen

Ni kanske har lagt märke till notisen i NU nr 18 att Liberala Kvinnor uppmanat vår riksdagsledamot Camilla Lindberg att ”öppna ögonen”. Enligt notisen hade Camilla på något sätt tagit avstånd från feminism.
Uppenbarligen trivs inte alla liberaler med begreppet feminist. Nyamko Sabuni, t ex, avstår från att använda den "etiketten". Jag har gått närmare in på den här frågan i ett inlägg som jag sänt till redaktionen för NU. Jag har också lagt det på min blogg så att ni kan ta del av det redan nu.

Välkommen till http://GC-OC.blogspot.com !

2 kommentarer:

Maria Sitell Kjelsson sa...

Jag förstår inte varför denna etikettering kring ordet feminist är så viktig för så många. Själv tror jag på människors egna förmåga till egen förändring med socialt ansvar och kallar mig rätt och slätt liberal.

Personligen har jag, de få gånger det har hänt, blivit motarbetad av kvinnor men framlyft av män.

Per Altenberg sa...

För min del är inte heller etiketten viktig men det går inte att komma ifrån att samhället karaktäriseras av bristande jämställdhet. Jag tycker också att det är viktigt att vi liberaler står upp för en idétradition som är vår men som vänstern har tagit över allt mer. Det är dags för oss att återerövra feminismen tycker jag. Feminismens stora misslyckande under 2000-talet handlar om att vänstern gjorde det till en kamp mellan könen. Det är därför många (främst män) ofta blir så provocerade av själva ordet. Mitt senaste inlägg på NU-bloggen handlade just om detta.