söndag 7 juni 2009

Valvakan närmar sig

I dag kommer utvärderingen. Väljarna har bestämt; eller rättare sagt vissa väljare, de som röstat. Med 50 procents valdeltagande, vilket vore oväntat högt även om det fortfarande är lågt, räknas min röst som två, min egen och en soffliggares. Det känns inte bra.

Däremot känns det bra att vara folkpartist i Sollentuna i dag. Vi har en väl genomförd lokal valrörelse bakom oss och våra toppkandidater, framförallt Marit och Olle har motsvarat förväntningarna, och de var högt ställda.

I senaste numret av tidskriften Fokus, som kom i fredags, redovisas resultatet av en partitest som fokuserar på de enskilda kandidaterna och den politik de står för. När 7 000 personer matat in sina svar på www.makthavare.se fick Olle Schmidt klart flest sympatisörer i partitestet. ”Nej, att en måttligt folkkär folkpartist skulle bli vinnare på Fokus och Almedalsbloggens gemensamma EU-test var nog en högoddsare”, konstaterar Fokus.

I morgon börjar nedräkningen inför nästa val, det i September 2010. Väl mött på vår liberala barrikad! Ju fler väljare som tar sig tid att seriöst testa vilka av partiernas kandidater som bäst företräder dem, desto bättre kommer det att gå i nästa val för Folkpartiet.

Jan-Erik Nyberg

Inga kommentarer: