onsdag 11 november 2009

Ensamma flyktingbarn - inte i Vellinge

Oron och hatet är stort mot att ensamma flyktingbarn flyttar in i det gamla vandrarhemmet i Hököpinge i Vellinge kommun, står det på aftonbladet.se
Det är obegripligt hur man inte kan känna solidaritet med dom som kommer hit med tragiska upplevelser i bagaget utan istället säger: vi vill inte ha hit dom! Tydligen så finns det många i Vellinge som tror att det går att bo ett akvarium där det bara får finnas en viss typ av människor. Det är att skatta sig själv och andra likar lite väl högt, tycker jag. Jag anser att vi alla måste dra vårt strå till stacken och det betyder att alla kommuner ska ta emot ensamkommande flyktingbarn. Och det här visar att jag har haft rätt dvs att staten måste ha en tvingande lagstiftning på området. Detta för att ingen ska smita undan utan så att alla är med och tar ett solidariskt ansvar.

2 kommentarer:

Maria Bergström sa...

Jag tycker att tycker att det är anmärkningsvärt att man från en kommun uttrycker sig på det sättet om ensamkommande flyktingbarn. Har också bloggat om det.

Kjell Ericson sa...

När sånt här kommer från kommunen med lägst skatt i Sverige så luktar det egoism och girighet (för jag antar att de inte ställer upp i för flyktingar utanför kommunen).

Solidaritet måste finnas på alla instanser. Från individ, kommun, län, stat, EU och till sist FN. När ett led sviker så ropar övriga på samma nivå på hjälp från ledet över. Det minskar allas frihet men blir ibland nödvändigt.