söndag 1 november 2009

Folkpartiets miljöpolitik, vad finns att skriva om den?

Jag sitter här och klurar på texter till Folkpartiets skrivartävling. Det är i sanning en utmaning att med max 400 tecken beskriva vedertagen folkpartipolitik på ett visionärt sätt och helst i punktform. Oavsett om mina texter kommer till användning eller hamnar i det runda arkivet på länsförbundet har det varit väl spenderad tid att läsa partiprogram, motioner, rapporter och pressmeddelanden för att uppdatera sig om vad som egentligen är vedertagen folkpartipolitik.

Jag har de senaste åren självklart försökt följa Folkpartiets riks- och länspolitik, men fokuserat på den lokala politiken i Sollentuna och dagens läsningen har lärt mig mycket. Skeptiskt lagd som jag är fanns rädslan att det jag skulle läsa kanske kunde få mig att förskräckt rygga tillbaka och känna att jag nog hamnat i fel parti. Så blev det inte, jag känner mig tvärtom styrkt i mitt val av att ha tagit del av så många kloka tankar som redan tänkts av andra folkpartister med andra hjärtefrågor än mina. Fast en sak blev tyvärr uppenbar; vi måste verkligen göra något åt vår miljöpolitik. Grön el och restriktiva fiskekvoter i Östersjön i alla ära, men nog är väl miljö- och klimatfrågor viktigare för oss än vad vår politik gör gällande? Det är ju trevligt att vi kunnat bidra med ett förbud mot fosfater i tvättmedel, men jag upplever ett stort miljöengagemang bland många av mina partikamrater, ett engagemang som inte speglas i att partiets hemsida listar som vår fjärde viktigaste miljöfråga att vi vill ”Förbättra sjöfartssäkerheten i Östersjön”. Nej, här måste vi skärpa oss och det rejält.

Vill du läsa mer om Folkpartiets miljöpolitik? Du kan alltid börja här, men ännu trevligare vore om du sedan hjälpte till att mejlsa ut den för på det här området finns helt klart en stor förbättringspotential och ett behov av engagerade medlemmar.

Är du intresserad av skrivartävlingen hittar du mer information här. Senast 20/11 ska bidragen vara inne.

Inga kommentarer: