tisdag 23 februari 2010

Edsbacka krog förblir krog

Det dök upp ett spännande pressmeddelande in min mejlbox idag. Fast jag hade redan läst nyheten på Facebook. Torbjörn Rosdahl (M), fryntlig ordförande i kommunstyrelsen var snabb som en vessla med att lägga ut på sin statusrad att Edsbacka krog kommer att leva vidare. En stund senare dök nyheten upp även i SvD, SR och Restaurangvärlden. Fast Torbjörn var snabbast den här gången och det bekräftar för mig hur viktigt det är med sociala medier om man vill nå ut.

Nåja, det är bra att det förblir krogverksamhet i dessa unika lokaler. Vårt eget kommunalråd Lennart Gabrielsson (FP) har hela tiden varit angelägen om att bevara kulturmiljön i Edsbergsparken och jag är lugn i min övertygelse om att han sett till att uppgörelsen med Keyser Fastigheter (rimligen inte Keiser fastighetsbolag som det står i pressmeddelandet) och Stockholms Fisk säkerställer detta.

Nils Molinder från Stockholms Fisk, som ska driva krogen, säger till Restaurangvärlden att han ser framför sig en krog där gästerna fortfarande gärna firar 70-årsdagar och bröllopsmiddagar, men där det inte är för dyrt eller för avancerat. Man kommer alltså inte att satsa på en finkrog och man har heller inga ambitioner att ha kvar stjärnorna. ”Vi vill ha ett värdshus med god, vällagad mat och mycket husmanskost. Ulla Winbladh, som går väldigt bra, kommer att vara lite av en förebild.”

Den nya restaurangen beräknas öppna i mitten eller i slutet av april. Det är jag nog inte ensam om att se fram emot, även om ordet husmanskost inte är någon pavlovsk klocka för en stockholmsvegetarian.

Inga kommentarer: