fredag 26 februari 2010

Sollentuna bio

Bions öde är inte över än. Igår beslutade kultur- och fritidsnämnden att be kommunstyrelsen att ta över ärendet. Alla är intresserade av att finna en lösning på en fortsatt bio som ett kulturinslag i vårt nya centrum. Hur en sådan lösning kan komma att se ut vet ingen idag. Det handlar väl om god vilja från två parter. Min uppfattning är att den grundinställningen ändå finns.

3 kommentarer:

Christina Nelson Södersten sa...

Bästa sättet att agera för alla som vill ha bion kvar är att vi ser till att vi och alla vi känner besöker bion regelbundet så antalet besökare ökar. Det finns ingen långsiktighet i att kommunen ska stödja en verksamhet som år efter år inte har tillräckligt med användare.

Anonym sa...

Miss Nelson, kommunen har inte stöttat verksamhet, utan vägrat en hyresrabatt p.g.a. av ett skrytbygge under två års tid utan för bion. Kanske dags att du läser på, innan du kastar skit på en kulturverksamhet, som har långhistoria. Mvh daniel

Christina Nelson Södersten sa...

Vad är det som säger att skattekollektivet ska subventionera en kulturverksamhet som bedrivs av ett vinstdrivande företag bara för att det har en lång historia? Visst ska vi värna om kulturella evenemang, men varför är bio det viktigaste?