onsdag 21 april 2010

Rödgröna vill avveckla Sverige

Miljpartiet har en klar agenda med ett antal punkter för att avveckla Sverige. Den innehåller höjd bensinskatt, ingen kringled runt Stockholm, flyget söder om S-vall ska avvecklas, kärnkraften ska avvecklas och vi som arbetar ska ta friår. Eftersom basindustrin inte kan köras vidare med energi som är på rimlig kostnadsnivå, företag och människor behöver transporteras så innebär dess avvecklingsplaner att alltför många snart också kommer att vara utan jobb och då kan få massor med friår.

Att nu socialdemokraterna gått de gröna till viljes på en så viktig punkt som förbifart Stockholm är brist på ledarskap. Att de folkvalda rödgröna inte förstått att väljare ger dem mandat för att ta beslut och inte förhala något sådant viktigt bara för att kunna inleda ett framtida kompomissarbete i en regering. Men ska det folkomröstas i alla viktiga frågor så att de valda politikerna kan ägna sig åt cykelställsfrågor?

Dessutom så blir jag upprörd över att det då är boende i Stockholms kommun ska rösta om detta. Alla kommuner i Stockholmsområdet, ja egentligen hela Sverige är beroende av denna förbifart. Sverige behöver visioner för framtiden, tydligt ledarskap och inte bakåtsträvande!

Läs andra som bloggar på samma ämne: Seved , Per Altenberg, Christian Tegnvallius, Maria Wallhager, Johan Hedin, Liberala bloggare

Inga kommentarer: