måndag 27 februari 2012

Det tredje könet - varför inte?

Kristdemokraterna våndas angående krav på sterilisering för de som vill byta kön. Att inte sterilisera är ett halvt könsbyte (halvt ställningstagande), öppnar för ett tredje kön, omtalas personen "han, hon, den/det eller hen"? Någon måste tänka på barnen också (uppenbarligen inte föräldrarna i det här fallet).

Jag förstår de som ser sin världsåskådning ställas på huvet. Lite som homofober känner det. Även för de som en gång fick höra argument för att jorden är rund, eller att solen inte snurrar runt jorden (bränn dom på bål är bra svar på argument). Lustigt att gemensam nämnare i många fall är att företrädare av sådana åsikter haft bibeln i ena handen.

Jag tror själv att de som vill byta kön mår dåligt och att orsakerna måste utredas ordentligt före ingrepp. Men min subjektiva världsbild om han/hon/hen eller tredje kön ska inte vara argument. Det är mina problem som jag ska bearbete.

Ett annat uppenbarligt stort problem är visst att byta personnummer. Snacka om konstgjort problem som infördes 1947 eftersom världsuppfattningen enbart bestod av han eller hon. Här blir statens ordningssinne nu ett hinder mot (ett fåtal) individer.

Mitt första steg att hjälpa KD i sin beslutsvånda är: Gör alla personnummer könslösa. Vem behöver den informationen egentligen?

2 kommentarer:

BG sa...

Lite som homofober känner de?

Det är märkligt att de som inte tycker likt det PK skall brännmärkas som homofober, rasister, kvinnohatare etc.

Är det att vara liberal?

Kjell Ericson sa...

Brännmärkning ska vi inte syssla med, det är absolut inte liberalt.

Man får gärna tycka icke PK så länge man håller sig inom sociala normer i sin argumentation.