tisdag 19 juni 2012

Betyg, fullmäktigeutredningar och höghus

Härom dagen var det budgetdebatt i Sollentunas kommunfullmäktige.  Det är oppositionens arena så de vill passa på att visa framfötterna under 10 timmar.  Men ändå gnager det mig att de lägger förslag på massor med utredningar som ska presenteras för hela fullmäktige. Ingen utredning kändes i dignitet att hela fullmäktige har intresse att läsa dem.  Att oppositionen inte för fram utredningsförslagen i nämnderna är för mig en gåta (sedan kan de själva skicka utredningen till sin egen KF-grupp ifall de görs och om de känns viktiga).

Ett annat inlägg som biter sig fast är MP's inlägg hur alla elever ska nå målen genom att ta bort kontrollen om man når målen med förhoppning att om man inte nått målen så är man kanske ändå sugen på att lära sig mer efter man slutat skolan.  Jag fick inte ihop det och tyckte det lät för dumt.

Man behöver inte ha varit på många fullmäktigemöten i Sollentuna för att förstå att ett parti vill bygga höghus i norr och söder men låta Edsberg bestå.  Minst 4 inlägg per gång handlar om att täcka över järnvägen med hus (oklart vem som betalar, men jag tror det är skattebetalare).  Söker man på partiets hemsida så får man såklart inga ledtrådar.

I övrigt sades mycket på mötet.  Finns på webben snart om man vill se.

Inga kommentarer: