tisdag 20 augusti 2013

Vill du styra Sollentuna?

Nu har alla invånare i Sollentuna för första gången möjlighet att föreslå de personer de vill se som sina och Folkpartiets företrädare i kommunen. Folkpartiet i Sollentuna genomför öppna nomineringar till kommunen under perioden 20 augusti – 14 september.

Föreslå personer på Folkpartiets hemsida!

Vi genomför öppna nomineringar för att:

1. Få fram nya kandidater. Det finns många liberalt sinnade personer som kan tänka sig att bli kandidater för Folkpartiet – bara de får frågan.
2. Öppna och förnya Folkpartiet. På det här sättet får allmänheten och partiets sympatisörer möjlighet att påverka vilka som ska kandidera för Folkpartiet.

Vem kan nominera?

Du som är medlem i Folkpartiet kan nominera kandidater till kommunfullmäktigelistan precis som vanligt. Nytt för i år är alltså att även alla invånare i Sollentuna kan nominera personer de vill se som kandidater för Folkpartiet. Det finns många liberaler i Sollentuna som inte är medlemmar men som har tankar och idéer kring, och förtroende för, personer som skulle göra goda insatser som kandidater för Folkpartiet i Sollentuna. Sprid gärna denna information vidare i din bekantskapskrets och dina nätverk, ju fler som nominerar desto fler har vi att välja på i vår nomineringsprocess.

Vem kan nomineras?

Den som är medlem i Folkpartiet naturligtvis. Nytt för i år är att även den som idag inte är medlem kan nomineras. Kanske känner du en idrottsledare, en företagare, en sjuksköterska eller någon annan med högt förtroende på din ort som du vill se som en av Folkpartiets kandidater i kommunvalet. Då ska du nominera den personen!

Vad händer nu?

Nomineringsperioden pågår mellan den 20 augusti till den 14 september, hur du nominerar beskrivs längre ner. Efter det att nomineringarna är klara kommer nomineringskommittén att kontakta de föreslagna för att fråga om de står till förfogande i den fortsatta nomineringsprocessen. Till kommunfullmäktigelistan blir det sedan provval 20 oktober – 3 november.

Det här väcker naturligtvis en del frågor...

- Måste jag fråga den jag nominerar om lov? Nej, det sköter nomineringskommittén och styrelsen.
- Blir jag en offentlig person när jag nominerar? Nej, det går att nominera helt anonymt om du vill.
- Tänk om den jag föreslår är direkt olämplig eller socialist, eller...? Ingen fara, det är sådant som nomineringskommittén kommer att kolla upp.
- Kanske har du fler frågor och funderingar, då kan du höra av dig till oss, vi kan säkert svara på de flesta av dina frågor.

Så här gör du!

Du kan nominera under perioden 20 augusti till 14 september på tre olika sätt:
1. Via webben www.folkpartiet.se/nominera (helst).
Vi föredrar att du använder dig av vår webbsida när du nominerar, det gör att vi får in informationen på rätt ställe med en gång. Kom bara ihåg att det är bra om du lämnar så många uppgifter som möjligt om den du nominerar.
2. Via e-post
Du kan också skicka e-post till nomineringskommittén via sollentuna@folkpartiet.se
3. Via telefon eller brev
Du kan också ringa till vår politiska sekreterare eller skriva ett vanligt brev, lämna gärna namn eller telefonnummer så vi kan nå dig om något är oklart. Se vår kontaktsida.

Inga kommentarer: